Fiets mee voor Artsen Zonder Grenzen

AZGLogo200x85

Na de 24 uren door België, het snel- en bosfietsen in Knysna, de fietsmarathon Parijs-Brest-Parijs, de beruchte Mark U-Alpentoeren, de beklijvende Mont-Ventoux, de slopende Pyreneeëntoppen, de scherpe Dolomietenpunten en de natste Vogezenballonnen, zijn we van 8 tot 12 september 2010 met 32 fietsers naar de legendarische Alpencols getrokken.

Op onze plaatselijke D-day op 11 september, werkten elf Cyclosporters succesvol de volledige beruchte Alpenklassieker ‘Marmotte’ af, met de beklimmingen van de Col de La Croix de Fer, Télégraphe, Galibier en l’Alpe d’Huez. Negentien anderen slaagden in de 'Marmotton'; dat is de Marmotte zonder de slotklim naar l’Alpe d’Huez.


Genieten

Op deze site kan je genieten van een heerlijke  videocompilatie en uitgebreide  fotoreportage van onze avonturen.

Verder vind je gedetailleerde informatie over de Marmotte route, kan je met Google Earth de route in 3D overvliegen en vind je uitgebreide documentatie over de voorbereidingen, nieuwsbrieven, enz.


Passie

Cyclosporters die ons al langer kennen, weten dat we voor passie gaan. Passie voor het fietsen zelf en passie om dat niet enkel voor onszelf te doen. Die passie delen we in onze groep, maar ook met onze partners in de strijd voor meer menswaardigheid:  Artsen Zonder Grenzen

Door onze "heroïsche" fietsprestatie en de gulle bijdrage van onze sponsors hebben we met dit project aan AZG een cheque van liefst 25.725 euro kunnen overhandigen! Het bedrag is inmiddels opgelopen tot 26.477 euro.


Cyclosporters voor AZG is een afdeling van de vzw Life and Sport  Sporters voor Artsen Zonder Grenzen